Målchans i en innebandymatch där målvakten räddar

NTM storsatsar – visar elitinnebandyn i fem år

Nu är det klart – NTM kommer att sända samtliga matcher i Svenska Superligan (SSL) i innebandy för damer och herrar. Fem år framöver.

På onsdagen blev det klart var världens bästa innebandy livesänds de kommande fem åren. NTM:s och Bonniers lokala mediehus samt Expressen kommer att sända samtliga matcher i Svenska Superligan (SSL) för damer och herrar – med start i höst.

– Det här är otroligt kul, och en mycket viktig pusselbit i vårt arbete med att bygga en stark relation med våra läsare över längre tid, säger Lina Hedenström, NTM:s koncernchef.

NTM, Expressen och Bonniers lokala varumärken (fd Mittmedia, Hall Media och HD/Sydsvenskan) har tidigare presenterat en gemensam satsning på livesänd sport, med sändningar från fotbollsligorna Ettan och Elitettan. De lokala mediehusen sänder sina lokala lags matcher samtidigt som helheten med alla matcher också samlas under Expressens varumärke SportExpressen Play.

Och nu presenteras alltså den största rättigheten hittills i samarbetet: Svenska Superligan. Företrädarna för innebandyn är mycket nöjda med upplägget.

– För oss har det varit viktigt att hitta en partner som överensstämmer med våra värderingar som jämställdhet och en hållbar utveckling av SSL. Det krävs långsiktighet och seriositet för att nå framgång. Exakt det har vi hittat i och med detta avtal, förklarar SSL:s ordförande Krister Kalte.

SSL har tidigare sänt alla matcher själva via SSL Play, plus att en del av matcherna har sänts hos Discovery. Lina Hedenström lyfter fram vikten av att nu kunna vara med och föra ut damelitidrotten på bredare front i Sverige:

– När stora medieaktörer som vi tar över sändningarna kommer genomslaget för damernas matcher att bli större. Kan vi ta ansvar för att bidra till en mer jämställd sportbevakning så är det mycket bra.

För NTM:s del kommer man nu kunna sända matcher från Uppsala, Linköping och Visby. En klar förstärkning för sportbevakningen på de orterna.

– Det är oerhört kul att vi är med och köper en rättighet och det känns otroligt kul att kunna erbjuda våra prenumeranter möjligheten att följa tre av Uppsalas bästa innebandylag på det här sättet, det lyfter vår bevakning till en ny nivå, säger UNT:s sportchef Mathias Rutegård.

NTM:s videoansvarige Oskar Karlsson, som drivit arbetet med att förvärva rättigheterna, är mycket nöjd när avtalet nu till sist har skrivits under.

– Det känns bra att vi kan bredda utbudet, framförallt stärker vi upp vintersäsongen i och med att vi än så länge mest fokuserat på fotboll. Och så når vi ju förhoppningsvis ut till en mycket yngre målgrupp med innebandyn, det är bra för tillväxten av nya prenumeranter framåt.

Vid frågor:
Oskar Karlsson, livesportansvarig på NTM, 076-117 52 52

2020-07-02T08:28:03+02:00
Till toppen