Innovativa medielösningar

På NTM uppmuntrar vi alla medarbetare att vara innovativa, vilket för oss betyder att hitta nya lösningar, nya perspektiv och samverkan över gränserna för att tillsammans nå bättre resultat och fortsätta utvecklas.

Att koncernens utvecklingsavdelning fick namnet Innovation är ingen slump. Vi skapar framtidens innovativa medielösningar och förutsättningar för morgondagens journalistik. Här utvecklar vi de produkter och plattformar som används av våra 19 morgontidningar i fem regioner.

Om oss

En modern IT struktur, effektiva system och verktyg för publicering och en ständig utveckling av våra produkter och plattformar är ett måste för att fortsätta att utvecklas som mediekoncern. NTM har sedan länge valt att ha egen drift, IT-kompetens och en vass utvecklingsavdelning. Inom affärsområdet Innovation är kompetenser för utveckling, IT, digital affärsutveckling, ansvar för digitala kanaler och produkter samlade. Vi är strateger, IT-specialister, tech lead, utvecklare, DevOps, projektledare, UX-designers, produktägare, digitala specialister, analytiker, campaign managers och affärsutvecklare. Vi har en innovativ kultur och våra uppdrag är framåtlutande och betydelsefulla för vår koncern.

Film från vårt senaste HACK

Språk och projekt

Design, UX, DevOps, C#, .Net Core, Angular, SQL, Java, data, AI och ML, Algoritmer, Scrum, Kanban och en massa skönt utmanande kodande är en del av vår vardag. Några ytterligare exempel på vad vi pysslar med är den lokala och nationella annonsaffären, sociala medier, digitala skyltar, rekryteringsaffären, analys, SEO och sök.

Ett av våra senaste projekt är koncernens nya satsning på e-handel som syftar till att skapa mervärde för våra läsare och samtidigt bidra med nya intäkter. Alla tidningstitlar har fått var sin shop som ska komma till nytta både för våra läsare och lokala företag. Självklart distribuerar vi via egna kanaler som täcker stora delar av Sverige.

Vi tänker på framtiden

Med långsiktiga strategier och ett stort mått av nyfikenhet och innovation drar vi nytta av tekniska möjligheter. Vi tänker självklart attraktiva produkter, hållbarhet, skalbarhet och effektiva system med data i fokus. Vi jobbar nära våra beställare och gillar att möta framtiden med alla möjligheter den ger. Dessutom har vi riktigt roligt tillsammans!

– Genom att samla kompetens och resurser får vi bästa förutsättningarna för att utveckla vår innovationskraft och ytterligare vässa våra strategier för att driva på utveckling av våra plattformar, produkter och nya intäktsområden. Inom Innovation finns nu en samlad kompetens som har alla förutsättningar för en fortsatt tydlig digital och datadriven inriktning. En framgångsfaktor som vi ska fortsätta med är att jobba i tvärfunktionella grupper inom NTM och inkludera våra mediehus i satsningar och projekt. Jag ser fram emot att leda alla dessa kompetenta medarbetare till en samlad kraft och samtidigt bidra till ett mer innovativt inkluderande tänk inom koncernen, säger Marie Skagerström, verksamhetschef för NTM Innovation i pressmeddelande.

Är du systemutvecklare?

Gör gärna en spontanansökan. Hos oss får du ett stimulerande, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Vi erbjuder bra möjligheter till kompetensutveckling och jobbar med individuella målsättningar och personlig utveckling. Vi har en stark social gemenskap med ödmjuka och engagerade medarbetare. Hos oss blir du en del av ett team där alla gillar att ta ansvar och utmana sig. Aktuella tjänster hittar du på JobbPlus.

GÖR EN SPONTANANSÖKAN

Kontaktpersoner

Anna Philipson Bergman
Produktchef E-handel
anna.philipson-bergman@ntm.eu

Linda Johansson
Chef Digital affärsutveckling
linda.johansson@ntm.eu

Lena Åkergren-Ohlsson
Produktchef JobbPlus

lena.akergren-ohlsson@ntm.eu

Jocke Winqvist
Produktchef digitala skyltar
jocke.winqvist@ntm.eu

Christian Åvall
IT chef
christian.avall@ntm.eu

Helena Degerstedt
Produktionschef utveckling
helena.degerstedt@ntm.eu

Simon Vancoillie
Utvecklingschef
simon.vancoillie@ntm.eu

Marie Skagerström
Verksamhetschef NTM Innovation
070-279 67 19
marie.skagerstrom@ntm.eu