SV   EN

NTM bygger lägenheter och hotell

NTM Fastigheter AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Sky Hotel Apartments för 28 nyproducerade hotellägenheter i kvarteret Badhuset 14 vid Kungsgatan i Linköping.

NTM fastigheter bygger dessutom 27 hyreslägenheter samt tre kommersiella lokaler i gatuplanet. Alla lägenheter uppförs med hög standard på både materialval och utrustning.

Projektet är en del i NTM-koncernens långsiktiga finansiella strategi för att finansiera medieverksamheten. Fastigheten är klar för inflyttning i juni 2019.

- Vi är glada över att ha etablerat detta samarbete med Sky Hotel Apartments för att skapa ett alternativ till både hotell och hyreslägenheter i Linköpings innerstad. Hotellägenheterna kompletterar de traditionella hyreslägenheter som vi också bygger och bidrar till att skapa en dynamisk innerstadsmiljö, säger Jan Eric Johansson, vd i NTM Fastigheter.

- Vi ser en stor möjlighet i att expandera i city med den produkt som vi redan utvecklat i Tornet i Linköping. Även här kommer hotellägenheterna att vara rymliga, moderna och med fullt kök där våra gäster kan bo en natt, veckor eller månader, säger Mia Langborg Ziherl, vice vd i Sky Hotel Apartments.

- Läget på Kungsgatan är mycket attraktivt med närhet till Resecentrum samt allt som innerstaden har att erbjuda. Vi ser det som en stor fördel att vi är med tidigt i byggprocessen tillsammans med NTM för att utveckla ett modernt koncept som ska passa både affärs- och privatresenärer som gästar Linköping.

NTM Fastigheter AB är ett helägt dotterbolag till NTM AB och ingår i NTM-koncernen som är ett av Sveriges ledande medieföretag.

Sky Hotel Apartments är ett privatägt företag som erbjuder 70 modernt inredda hotellägenheter i Tornet i Linköping utrustade med eget kök. Företaget erbjuder även Town Apartments – fullt möblerade lägenheter i Linköpings city och Sky Meetings ­– en konferensanläggning belägen på våning 18 och 19 i Tornet. Företagets vision är att gästerna ska kunna känna sig som hemma även när de är ute och reser. Sky Hotel Apartments finns även i Stockholm.