SV   EN

Norrbottens Media öppnar mediehus i Gällivare

Hösten 2014 öppnade Norrbottens Media ett nytt mediehus i Kiruna och invigde TV-kanalen 24 Norrbotten i Kiruna och Gällivare. Fredag 22 maj är det dags för nästa steg i mediebolagets satsning i Malmfälten, då det nya mediehuset i Gällivare invigs med Öppet hus klockan 10.00-11.30.

På Storgatan 8, mitt i centrum, slås portarna upp för en nyrenoverad, toppmodern lokal. Här inryms NSD, Norrbottens-Kuriren, 24 Norrbotten och Norrbottens Media Försäljnings AB.

- Vi tror på Gällivare och stärker i och med detta vårt erbjudande för både läsare och annonsörer på orten, säger Norrbottens medias VD Erik Ranängen.

Det nya mediehuset är 90 kvadratmeter stort och består av separata och åtskilda lokaler för Norrbottens-Kuriren och NSD, som fortsatt är i full redaktionell konkurrens med varandra. TV-kanalen 24 Norrbotten är i det gynnsamma läget att den befinner sig mitt emellan och samarbetar med båda tidningstitlarna.

- Den redaktionella konkurrensen är en viktig grundbult i vår verksamhet. Den ger våra läsare och tittare bättre innehåll, säger Erik Ranängen.

Under fredagen deltar Norrbottens Media även under Näringslivsdagen i Gällivare, bland annat med en programpunkt om journalistik och värdegrunder. Diskussionen leds av redaktionscheferna Malin Öhrlund (Norrbottens-Kuriren) och Lenitha Andersson Junkka (NSD).