SV   EN

Anna Lindberg blir publisher för Mediehuset Corren

Anna Lindberg har utsetts till publisher, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mediehuset Corren. Anna är idag medieutvecklare och ansvarig för utveckling av NTM-koncernens digitala plattformar och trafikanalys. Hon är även chef för NTM-koncernens nattredaktion.

Anna är 40 år, bor i Linköping, är gift och har tre barn. Efter journalistutbildning började hon 1999 som webbredaktör på Norrköpings Tidningar. Därefter har hon varit webbchef på Östgöta Correspondenten med ansvar för teknik, intäkter och redaktionellt innehåll, nöjesredaktör och redaktör för nöjestidningen Corren Fredag, programledare för SVT/Östnytts talkshow Eftersnack, programchef och programledare på NTM TV-Produktion innan hon 2013 började  som medieutvecklare. Anna har varit förälskad i internet sedan hon såg det första gången 1997, och sedan 2005 har hon varit mycket aktiv i sociala medier och använt dem strategiskt i sitt arbete.

-Vi är mycket glada över att kunna utse Anna Lindberg till publisher för Mediehuset Corren. Anna har djup och bred kunskap kring publicistik, stor erfarenhet från både tidning, webb och tv och mycket stort kunnande om och intresse för digitala medier, säger Lennart Foss, koncernchef för NTM.
-Anna Lindberg har bidragit starkt till att föra NTM:s digitala verksamheter till en position i framkant, och med Anna som chef kommer Mediehuset Corren att fortsätta utvecklas kraftfullt för att möta publikens och marknadens nya krav och behov.

Inför sitt nya uppdrag säger Anna Lindberg:

-Den stora utmaningen för framtiden är att behålla och skapa relevans för Correns varumärke och produkter oavsett plattform. Corren ska fortsatt vara en stark lokal röst med stort hjärta för Linköping med omnejd. Det är en utmaning som kräver lagarbete, och jag ser fram emot att jobba tillsammans med Correns duktiga redaktion och säljavdelning.

Anna Lindberg tillträder sin nya tjänst 1 januari 2015. Hon efterträder Charlotta Friborg som utsetts till vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT.

Läs mer på corren.se