SV   EN

Charlotta Friborg blir publisher på UNT

Charlotta Friborg har utsetts till ny publisher på UNT. Hon har sedan snart fyra år tillbaka samma roll på Östgöta Correspondenten. Tidigare har Charlotta Friborg bland annat haft olika chefstjänster på Dagens Nyheter, till exempel som redaktionschef för dn.se, och hon är i dag vice ordförande för Tidningsutgivarna.

”UNT är ett av Sveriges vassaste mediehus. UNT har en urstark position på sin marknad och ligger långt fram i den digitala omställningen. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med UNT:s skickliga medarbetare” säger Charlotta Friborg.
Som publisher på Östgöta Correspondenten har Charlotta Friborg bland annat drivit en granskning av gängkriminalitet i Linköping som har lett till att hon har prisbelönats för sitt civilkurage och redaktionen för sin undersökande journalistik. Charlotta Friborg har en bakgrund som ledarskribent på Sundsvalls Tidning, VLT samt Dagens Nyheter där hon också har varit biträdande chef för ledarredaktionen. På Dagens Nyheter har hon dessutom arbetat som administrativ redaktionschef och under hennes tid som chef för dn.se utsågs sajten vid flera tillfällen till Sveriges bästa.
"Charlotta Friborg är en av Sveriges klokaste mediechefer. Hennes bakgrund från bland annat både Corren och DN kommer att bidra inte bara till UNT:s utveckling utan också fortsätta att föra NTM-koncernen framåt" säger Lennart Foss, styrelseordförande för UNT och koncernchef för NTM.
Charlotta Friborg tillträder sin post på UNT efter jul- och nyårshelgerna, i samband med att UNT:s nuvarande publisher Hanna Stjärne slutar för att bli ny vd för SVT.
UNT utsågs 2013 till årets bästa dagstidning i Sverige, i konkurrens med Dagens Nyheter och Aftonbladet. I UNT-koncernen ingår bland annat Upsala Nya Tidning samt ytterligare sex veckoutgivna tidningar, tv-kanalen 24UNT, kundtidningsverksamhet, event samt unt.se och en rad digitala satsningar.

Läs mer på unt.se