SV   EN

Glödhet sommar på Gotland

Gotland.net ökar kraftigt
Statistik från Tillväxtverket/SCB visar att antalet svenska övernattningar ökade med 16 procent på Gotland under årets sex första månader, vilket var den största ökningen i hela landet. Årets sommarsiffror får vi vänta ett tag till på, men klart är att det stora Gotlandsintresset håller i sig. Gotlands turistsajt nummer ett, Gotland.net, har från midsommar till och med mitten av augusti haft nästan 20 procent fler besökare än samma period förra året.

Etta på Google
Gotland.net är den sajt som de flesta hamnar på när de söker turistinformation om ön på nätet, eftersom Gotland.net hamnar överst i träfflistan på Google om man söker på ”Gotland”.  Att sajten den här sommaren har lockat fler besökare än någonsin tidigare tyder på att intresset för Gotland är stort. Under den traditionella högsäsongen ökade antalet besök på Gotland.net med 17 procent, antalet användare med 15 procent och antalet sidvisningar med 19 procent jämfört med samma period 2013. Det innebär att nästan en kvarts miljon personer använt sig av Gotland.net i sommar.

Starkt Gotlandsintresse
–Att vår turistportal haft närmare en kvarts miljon användare bara i sommar är naturligtvis fantastiskt kul för oss, men det säger också något om hur starkt Gotland står sig som turistdestination. Nu gäller det för både oss och för Gotlands turistnäring att ta vara på och hålla i det stora intresse som finns för vår ö, säger Carin Sjöberg, vd på Gotlands Media där Gotland.net ingår.

Gotland.nets statistik under v. 26-33
Besök: 383 480 (+17,28%)
Användare: 233 585 (+14,81%)
Sidvisningar: 1 229 968 (+18,64%)

Kuriosa, populärast på Gotland.net sommaren 2014
Badplats: Blå lagunen
Besöksmål: Bungenäs
Evenemang: Stockholmsveckan
Område: Fårö

För mer info, kontakta Gotlands Medias vd Carin Sjöberg, tel: 0498-20 25 41, e-post: carin.sjoberg@gotlandsmedia.se.

Gotlands turistsajt Gotland.net förser sedan starten 1997 Gotlands besökare med information om bland annat resan till Gotland, boende, restauranger, evenemang och saker att se och göra på ön. Sajten ägs av Gotlands Media AB som ingår i NTM AB. Gotland.net är utvecklad av NTM:s digitala utvecklingsenhet Teknomedia.