SV   EN

Premiär för Norrbottens Media Distribution

Norrbottens Media utvecklar sin verksamhet och startar ett distributionsbolag, Norrbottens Media Distribution, som ska sköta tidningsdistributionen i Norrbotten. Bolaget som har cirka 200 anställda hade premiär den första mars och utdelningen av morgontidningarna gick mycket bra.

 För att klara uppdraget att dela ut morgontidningarna och andra produkter har Norrbottens Media Distribution köpt in ca 120 högerstyrda bilar samt ordnat en mängd angörings och uppställningsplatser i hela länet.

- Vi har ägnat en stor del av hösten och vintern åt att förbereda oss inför starten och det känns toppen att det gått så bra för oss när vi startade i lördags morse. Det är en stor och omfattande verksamhet där vi sex nätter i veckan har 200 medarbetare ute på uppdrag i hela länet så det finns ett och annat som kan gå fel om man inte har ordning på verksamheten. Mina medarbetare har gjort ett mycket bra arbete och den fina starten bådar gott inför den fortsatta utvecklingen av företaget , säger Leif Bergström, VD för Norrbottens Media Distribution.

Norrbottens Media Distribution sköter utdelningen av morgontidningarna NSD, Norrbottens-Kuriren, Piteå-Tidningen, Haparandabladet med flera samt delar också ut en stor mängd andra produkter och gods. Det nya bolaget har stora möjligheter att växa på andra områden än tidningsutdelning, exempelvis samhällsinformation, reklam och brev. En säljare som får i uppdrag atta bearbeta marknaden ska anställas.

- Vi gör detta för att vi ser en stor utvecklingspotential i distributionen, vi kan exempelvis dela ut även andra typer av försändelser. Detta är en del av den utveckling av hela Mediehuset som pågår för fullt just nu med en mängd olika satsningar. Detta känns särskilt kul med tanke på att vi med det nya distributionsbolaget blir blir ca 200 medarbetare till i Norrbottens Media, säger Erik Ranängen, VD för Norrbottens Media.

För kommentarer, kontakta Erik Ranängen: 070-683 66 00, Leif Bergström: 070-554 36 39