SV   EN

Corren lanserar ny gratistidning

Pressmeddelande 130924

Idag lanserar Corren sin nya gratistidning Mera Linköping. Tidningen har ett mycket lokalt fokus och skriver om aktuella händer i Linköping. Tidningen skickas till alla hushåll i Linköping varje vecka och finns också online samt i ställ på Linköpings Universitet och i anslutning till studentboenden.
 
Mera Linköping kompletterar befintliga kanaler och efterfrågan har varit stor, både från annonsörer och läsare.

– Vi ser det här som en möjlighet att förstärka vårt utbud och ge annonsörerna utvidgade möjligheter att nå den lokala publiken samtidigt som vi redaktionellt når ut i ett nytt format, säger Anneli Larsson, försäljningschef på Corren, och fortsätter:
– Vi är glada över det förtroende vi från start fått från våra annonsörer, vårt första nummer blev en försäljningssuccé och landade på 60 sidor med en bra mix redaktionellt och kommersiellt.

Innehållsmässigt berättar Mera Linköping om vad som händer i veckan, har en återblick på veckan som varit, gör lokala porträtt, skildrar företagarprofiler och rapporterar om sportpersonligheter, allt om och för Linköpingsborna.

En gång i månaden är några sidor i tidningen vara nanolokala och tidningen ges då ut i tre editioner, allt för att kunna anpassa så de riktigt små och lokala handlarna har möjlighet att vara med.

Corren har sedan tidigare den dagliga ställdistribuerade gratistidningen Extra Östergötland i sin portfölj men har märkt att efterfrågan skapat en plattform för en titel som hemdistribueras.
NTM-koncernens gratistidningskoncept Mera startade i Norrköping för ett år sedan och Finspång för ett halvår sedan. Mera Norrköping utkommer två gånger per månad och Mera Finspång en gång per månad.
Det redaktionella innehållet i Mera-tidningarna görs av Extra Östergötlands redaktion.

Läs Mera-tidningarna som e-tidning här:
Mera Linköping: http://www.meralinkoping.se
Mera Norrköping: http://www.meranorrkoping.se/
Mera Finspång: http://www.merafinspang.se/